Водещи новини

Отрязаха 60 тополи в парка

Във връзка със строежа на Многофункционалната спортна зала, в района на панагюрския парк вече са отрязани 60 тополи, 6 смърча и 3 брези. Като компенсация „Спорт инвест” ООД, създадената за изграждане на спортната зала фирма, ще залеси 140 едроразмерни дървета в непосредствена близост до строящия се обект. Това съобщи главният лесовъд в Община Панагюрище Спас Велин.

Преди да се вземе решение за рязане на дърветата Спас Велин и Петър Лазаров, старши експерт в екоотдела в Общината, на място правят проверка, маркиране и сортиментиране на дървесината, която се намира в района. Двамата установяват, че срокът за сеч на тополите в парка, които са на около 50 години, отдавна е изтекъл и те вече крият опасност. При това се намират в съседство с детска площадка. Затова предложили на кмета на общината Никола Белишки дърветата да бъдат отсечени.
От фирма „Спорт инвест” ООД са информирали писмено общинското ръководство, че се в парка се предвижда „около 6000 кубически метра изкопна маса и хумусни почви в размер на 1500 куб.метра, от които около 500 куб.метра ще бъдат върнати и използвани по предназначение”.
Днес в телефонен разговор управителят на „Спорт инвест” ООД Иван Нетов съобщи, че фирмата е на финална фаза по събиране на пакета документи за стартиране на строителството. Първата копка на Многофункционалната спорта зала ще бъде през май т.г.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.