петък , 26 април 2024

Родители се самоосвобождавали от задълженията си

С пълно единодушие на 9 април Общинският съвет прие отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2012 година. Секретарят на комисията Боряна Шкодрева обясни, че 20 човека всеотдайно всеки ден работят по превенция на престъпните прояви на подрастващите.

Шкодрева условно раздели на две главни направления дейността на обществените възпитатели и специалистите – превантивна дейност и борба с ежедневните проблеми на деца, извършващи противообществени прояви. За мен е особено тревожно, че голяма част от децата, които стигат до Местната комисия системно отсъстват от училище и това е една от първопричините да извършват престъпления, акцентира Шкодрева. Сериозни били и усилията за работа с родителите им, част от които обаче се били „самоосвободили” от родителските си задължения. Ресорният зам.-кмет и председател на Местната комисия Галина Матанова определи комисията като отговорна и високоекспертна.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.