събота , 20 април 2024

Над 500 деца на „Родолюбие“

Рекорден брой изпълнители от цялата страна са заявили участие за деветото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“, който ще се проведе на 20 и 21 април в Театър Дом-паметник, съобщиха от Община Панагюрище.
В престижния конкурс тази година ще участват и деца от съседна Сърбия – Основно училище “Братство”, с. Звонци, общ. Бабушнице. 

 
Над 500 деца ще се състезават с около 138 изпълнения в три възрастови групи. В І-ва група /1-4 клас/ са записани 39 индивидуални изпълнения. Във ІІ-ра група /5-8клас/ индивидуалните изпълнения ще бъдат 34, а в ІІІ-та група /9-12 клас/ индивидуалните изпълнения са18. За трите възрастови групи дуетите са 13, а вокалните групи 30.
Тази година националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие“ е включен в националния календар за извънучилищни дейности на Министерство на образованието, младежта и науката за учебната 2012/2013 година.
През 2013 година фестивалът е посветен на 165 години от рождението на Христо Ботев и 160 години от рождението на Георги Бенковски. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Специалната награда е статуетка „Живият пламък“. Тази година ще бъде връчена и награда за написване на нова патриотична песен от студент, като са подадени две кандидатури.
Наградният фонд на фестивала е 3000 лева.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.