четвъртък , 28 март 2024

Общината ще подобрява политиките си с проект

Община Панагюрище получи одобрението на Общинския съвет на заседанието му от 9 април да кандидатства с проектно предложение „Ефективно и ефикасно управление на общинските политики на община Панагюрище в програмния период 2014 – 2020 г.” по Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос IДобро управление”, подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”.

Съгласието на местния законодателен орган трябваше да бъде получено бързо, защото крайният срок за кандидатстване бе 10 април.
Подприоритетът е с бюджет 2.5 млн. лв. Ще бъдат финансирани проекти на стойност от 20 000 лв. до 80 000 лв. за въвеждане на ефективни механизми за мониторинг и контрол на изпълнението на общински политики. Срокът за приключване на проектите е девет месеца.

Вижте още

На 15 февруари съветниците ще приемат Бюджет 2024 на Община Панагюрище и Стратегия за упрявление на общинската собственост

Най-важният документ за функционирането на една община, който определя и посоката на политиката на местната …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.