Искат аванс по проект

Общинският съвет се съгласи Общината да поиска 35% авансово плащане по проекта за изграждане на Център за настаняване за деца с увреждания от семеен тип. Заедно с искането на заседанието от 9 април, бе дадено съгласие кметът на общината Никола Белишки да може да подпише запис на заповед за сумата от 267 694 лева.


Стойността на целия проект е 767 785 лева, а продължителността 24 месеца. Общата му цел е да се подобри качеството на социалните услуги в община Панагюрище, чрез изграждане на нова, отговаряща на съвременните изисквания и стандарти, и адекватна на нуждите на социалната инфраструктура, която заменя институционалната грижа.
Капацитетът на Центъра ще е за 12 деца, като ще има възможност и за две деца за т.нар. спешен прием. Те ще живеят постоянно в него. Центърът ще се намира срещу Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ и Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св.Св. Козма и Дамян“.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.