вторник , 30 април 2024
Водещи новини
Момчил Поптолев по време на седмобоя през януари СНИМКАТА е от сайта atletica.bg

Допинг-тестът на лекотлета Момчил Поптолев от КЛА „Оборище“ е ОТРИЦАТЕЛЕН и той е новият рекордьор на България

На 15 януари панагюрският състезател от КЛА „Оборище” Момчил Поптолев подобри националния рекорд по многобой в зала за 18-годишни юноши. За да бъде признат и вписан рекордът, трябваше да се направи допинг-тест в лаборатория в Австрия. Резултатът от теста е ОТРИЦАТЕЛЕН, обяви във фейсбук профила си Катя Кроснарова, треньор на Момчил Поптолев. Процедурата по допинг-теста е финансирана от Инициативния комитет на наградата „Дух и сила“, на която Момчил стана носител през есента на 2022 година. Управителният съвет на КЛА „Оборище” сърдечно благодари на дарителите за щедростта!

Припомняме, че на 15 януари МОМЧИЛ ПОПТОЛЕВ подобри националния рекорд по седмобой с 10 точки – 4463, срещу 4453 на Добромир Николов от Плевен преди 5 години. Предстои БФЛА да впише  официално в рекордите името на Момчил Поптолев.

В средата на януари панагюрецът започна със 7.46 на 60 м и 6.01 на скок дължина. На гюлето направи повече от 3 метра разлика от втория с 13.45 и завърши първия ден с 1.83 на скок височина, „Походът“ на Момчил към рекорда продължи с 9.09 на 60 м с препятствия и 2.90 на овчарски скок. В последната дисциплина 1000 м възпитаникът на треньорката Катя Кроснарова набра най-много точки – 741 за времето си 2:52.35 и превзе рекорда. Отрицателният допинг-тест доказва, че при Момчил няма фалшива мярка за успех, а постижението му е плод на 15-ина години упорити тренировки – стъпка по стъпка към върха. Преди този връх панагюрският лекоатлет беше първи на десетобой под 20 години, вицешампион на България по седмобой под 18 години и на 5 км мъже.

 

Вижте още

Мария Бегова получи наградата „Любородие“.В ОУ „Двайсти април“ – 55 години знания и традиции

На 19 април в НЧ“Виделина-1865″ бе кулминацията на инициативи, посветени на патронния празник на Основно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.