Осигурени са 2000 чувала и 4100 ръкавици в област Пазарджик за кампанията "Да изчистим България заедно"

Написана от  Вторник, 11 Септември 2018 19:22
Определени са местата за почистване в област Пазарджик в доброволческата инициатива „Да изчистим България заедно“ 2018г. 
Те са маркирани от общинските администрации и публикувани на информационния сайт на Областна администрация - Пазарджик и сайта на доброволческата инициатива www.daizchistim.bg. Доброволците от региона, които искат да участват в акции по почистване на 15 септември /събота/, могат да получат информация, чували и ръкавици от общините. Отборът от еколози в общинските администрации всяка година координира дейностите по почистване, събиране и депониране на отпадъците в област Пазарджик. Над 80 са посочените предварително места за почистване в деня на кампанията. Това са паркове, места за отдих, игрища и детски площадки, горски местности, паметници, екопътеки, зелени площи около стадиони, язовирни ивици, пътища до курортни места и емблематични местности за региона ни.
На работна среща в Областна администрация-Пазарджик, днес бяха разпределени на общините бонове за гориво, чували и ръкавици. Боновете за гориво са предоставени от ПУДООС, за област Пазарджик те са общо 200 на обща стойност 4000 лв. и следва да бъдат използвани единствено за извозване на събрания отпадък по време на кампанията. Общият брой на чувалите е 2000, ръкавиците са 4100. Те са осигурени за общините от областта от МОСВ.
Кампанията „Да изчистим България заедно” е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.


Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси