Мярка за неотклонение „задържарне под стража“ спрямо 46-годишен мъж поиска окръжна прокуратура - Пазарджик

Написана от  Понеделник, 03 Септември 2018 22:11
Днес, 3 септември 2018 г., Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“
спрямо Г.Д., на 46 г., , привлечен като обвиняем за това, че при управление на моторно превозно средство, като е нарушил правилата за движение по Закона за движения по пътищата, по непредпазливост и в пияно състояние, е причинил смъртта на 16-годишно момче -  престъпление по чл. 343 ал.3 пр. 1, буква „Б“ във връзка с ал. 1, буква „В“ и във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 30 август 2018 г., на общински път, между с. Сарая и с. Ивайло, обл. Пазарджик, обвиняемият Г.Д. управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра“. Той застигнал група деца, като по непредпазливост ударил с автомобила си и причинил смъртта на 16-годишно момче, което управлявало велосипед. На място пристигнали екипи на полицията, като на Г.Д. е била извършен тест с техническо средство „Дрегер“, което отчело 1,58 промила алкохол в кръвта му.
Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи заседание по искането на прокуратурата.   
Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси