Предсрочно и окончателно освободиха от затвора Иван Евстатиев

Написана от  Петък, 31 Август 2018 11:44
Пловдивският апелативен съд потвърди на свое закрито заседание на 30 август решението на Окръжен съд - Пазарджик,
с което беше постановено предсрочно условно освобождаване за 59-годишния Иван Евстатиев - бившкмет на Стрелча и Пазарджик. Той беше признат за виновен от две съдебни инстанции, че на 15 януари 2016 г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение бе, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.
На 2 май миналата година Пловдивският районен съд призна Иван Евстатиев за виновен и го осъди на 6 години затвор и 10 000 лева обезщетение за семейството на момичето. Той обжалва и Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата му от 6 на 4 години затвор. Ивн Евстатиев изтърпяваше наказанието си в общежитие към затвора в Пазарджик.
Магистратите приемат, че Евстатиев отговаря на изискванията за предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял повече от половината от присъдата. След влизане в сила на наказанието той е работил като огняр, а, според началника на затвора и пробационния служител, с поведението си той е дал доказателства за своето поправяне.
Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и НЕ подлежи на протест и обжалване.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси