Защо лошите новини са много повече от добрите, питаха ученици от СУ "Нешо Бончев"

Написана от  Петък, 08 Юни 2018 22:02
Възпитаници на Средно училище „Нешо Бончев” се срещнаха с един от журналистите на БНТ Цвета Младенова.
На 7 юни представители на екипа „Журналисти в действие”, на Ученическия съвет и деветокласници изгледаха кратко видео за фалшивите новини и ролята им за моделиране на общественото мнение. Как е избрала тази професия? Дали получава подкрепата на близките си като журналист? Кой е най-интересният й материал? Свободна ли е българската журналистика? Защо лошите новини са много повече от добрите? Кои са плюсовете и минусите на професията журналист?
Това бяха малка част от питанията на учениците към младата журналистка. Тя беше впечатлена от кратката презентация, с която учениците репортери представиха журналистическата дейност в СУ „Н. Бончев” – припомниха историята на трите ученически вестника и наградите, които са спечелили през годините от национални конкурси; проектите, които са реализирали, както и дейността на групата по интереси „Журналисти в действие”, работеща през тази учебна година по проект „Твоят час”.
Срещата с журналист от национална медия бончевци осъществиха благодарение на инициативата „Журналисти в училище” на фонд „Валя Крушкина“ при фондация „Работилница за граждански инициативи“. Фондът дава възможност на ученици от цялата страна да поканят журналист, носител на наградата „Валя Крушкина – журналистика за хората“.
Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира формирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.
Екип „Журналисти в действие”,
Проект „Твоят час”, СУ „Н. Бончев”
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси