Пенка Пиперкова и жителите на с.Попинци на събранието на 12 май Пенка Пиперкова и жителите на с.Попинци на събранието на 12 май

Общинският съвет в Панагюрище скрил поканите за среща с жителите на село Попинци по казуса за геоложки проучвания

Написана от  Неделя, 13 Май 2018 10:45
Чудят се как да ни пречат и в администрацията на Общината. Например поканите, които им предадохме за съветниците, бяха скрити
и едва когато лично им се обадих да ги питам защо не са раздадени, се задействаха. А преди това веднага бяха раздали поканите от „Асарел – Медет”. Това коментира общинската съветничка Пенка Пиперкова на 12 май на събранието на жителите на село Попинци по повод инвестиционното намерение на "Асарел-Медет" АД за геоложки дейности близо до селото.

Председателят на Общинския съвет Христо Калоянов работи в „Асарел – Медет”. Как мислите, чии интереси ще защитава той?
Освен него във фирмата работят и съветниците Томи Наплатанов, Христо Шиндаров и Веселин Дундеров,  коментира още Пенка Пиперкова. Тя припомни пред събралото се множество как в противоречие с Правилника за организация и работа на Общинския съвет е била вкарана точката в дневния ред за заседанието на местната законодателна власт на 26 април.
Мислеха, че всичко ще мине тихомълком, но публикацията на кмета на Попинци Ставрева в социалните мрежи осуети намеренията им.
Бях на първото заседание на трите комисии – екологичната, ТСУ, “Бюджет и финанси”, на която присъстваха и представители на “Асарел- Медет” . Те не отговориха на нито един зададен им въпрос. Стреснаха се от 955-те подписа и Белишки оттегли точката от дневния ред, но с намерението да я внесе на следващото заседание. Това се потвърждава и от повторното свикване на трите комисии по казуса на 14 май, коментира още общинската съветничка Пенка Пиперкова, която е родом от Попинци и живее в селото.
Източник: videlinabg.com
СНИМКАТА от събранието е предоставена от Елена Ненкова
Оценете
(8 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси