Мирният протест на жителите на село Попинци срещу иска на "Асарел-Медет" АД за сондажи Мирният протест на жителите на село Попинци срещу иска на "Асарел-Медет" АД за сондажи oshtepan.com

Стотици попинчани казаха не на геоложките проучвания от "Асарел-Медет" АД

Написана от  Вторник, 01 Май 2018 21:13
Под звуците на възрожденската песен "Боят настана" и с възгласи "Нас не ни е страх, няма да мълчим" днес привечер стотици жители на село Попинци застанаха на пътя Пазарджик - Панагюрище
на мирен протест срещу желанието на "Асарел-Медет" АД да прави 11 геоложки сондажа за мед в местността Петелево, участък "Коминското чукарче". Движението регулираха полицаи от двете страни на протеста - откъм Панагюрище и откъм Пазарджик, като за Панагюрище колите се отклоняваха да минат по друг път.
Митингът започна в центъра на селото, където се изказаха няколко човека.
  

Сред тях бе и кметът н село Попинци Стоянка Ставрева. Тя подчерта:

„Ние се борим не за нещо друго, а за здравето и за живота си – нашия и на децата, и на внуците ни... Да не позволваме на никого да слага бизнесинтересите си над живота ни. Длъжни сме да оставим на нашите деца и внуци едно чисто, хубаво и приветливо село, със здрава среда за живеене. Затова - само напред!”
Здравето и животът на децата са на първо място. Не искаме Попинци да стане една огромна дупка. Не трябва да позволяваме този райски кът, в който сме родени и отрасли, да се превърне в бунище, защото това ще остане от околностите на Попинци. Това заяви 52-годишният Димитър Георгиев Загорски, който е бил миньор, а сега е в пенсия по болест.


Оценете
(11 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси