Пожарната обстановка е усложнена, 36 пожара са възникнали за седмица в област Пазарджик

Написана от  Вторник, 08 Август 2017 14:22
Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе
до бързо нарастване на риска от възникване на пожари в земеделските и горски територии. Очакваните и през следващите дни високи летни температури, в комбинация с извършването на стопанска дейност и посещение на горите с цел туризъм, може да създадат предпоставки за възникване на пожари в горските територии.
За периода 31.07.2017г. до 07.08.2017г. на територията на област Пазарджик  са възникнали 36  пожара в сухи треви , храсти и стьрнища на площ 2287 дка и 114 дка смесена гора .
При забелязване на признаци на пожар в гората (дим, мирис на изгоряло и пламъци) е необходимо бързо да оцените обстановката – възможно най-точно да се ориентирате за мястото на възникване на пожара, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение на пожара, алрмират от РДПБЗН - Пазарджик. Ако имате информация за хора, пребиваващи в близост до огнището на запалване, от вас зависи техният живот - своевременно подайте точно и ясно съобщение за пожар на тел.112 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси