Потребителите посочват как ще се отопляват. Потребителите посочват как ще се отопляват. pernikmedia.net; сн. вдясно - dnevnik.bg

391 молби за отпускане на енергийни помощи

Написана от  Сряда, 07 Август 2013 12:59
До 1 август 284 са били молбите в Дирекция „Социално подпомагане” (отговаряща за общините Панагюрище и Стрелча) за получаване на енергийни помощи за отоплителен сезон 2013/2014 година на жители от община Панагюрище и 107 от Стрелча. В областта 5340 жители са поискали целеви помощи и 287 са получили
отказ, съобщи в началото на седмицата пазарджишкото онлайн издание „Виделина”.
Крайният срок за подаване на документите е 31 октомври.
5222 са за отопление с твърдо гориво в пари и 118 за отопление с електроенергия. Издадените заповеди за отпускане на помощта са 2056, отказите – 287, а 2879 молби са в процес на обработване, са уточнили от Регионалната дирекция „Социално подпомагане”. За предстоящия отоплителен сезон диференцираният минимален доход за отопление бе увеличен с 15 лева за всички 16 групи от хора в неравностойно положение.
Молбата се подава по постоянен адрес, в нея задължително се заявява видът на ползваното отопление – топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се прилага и последната платена фактура.
Целевата помощ се отпуска за период от пет месеца – от 1 ноември 2013 г. до 31 март 2014 г. Изплащането й се извършва на два транша: за ноември и декември – не по-късно от края на месеца, следващ месеца на издаване на заповедта, с която е отпусната помощта; до 31 януари 2014 г. – за януари, февруари и март.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси