Моменти от национално шествие в Панагюрище на 5 септември т.г. в памет на жертвите, загинали по пътищата на България. Моменти от национално шествие в Панагюрище на 5 септември т.г. в памет на жертвите, загинали по пътищата на България. Архив oshtepan.com

Апелативен съд Пловдив потвърди 4-годишната присъда на Цветан Пъков

Написана от  Петък, 20 Ноември 2015 07:49
Пловдивският апелативен съдпотвърди присъдата на Пазарджишкия окръжен съд, с която подсъдимият Цветан Пъков бе осъден на четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха национални медии.
Вчера - 19 ноември, изтече 1-месечният срок, в който по-висшата съдебна инстанция трябваше да се произнесе.
Пъков е осъден на лишаване от правото да управлява МПС за срок от 7 години.
Той бе признат за виновен в това, че на 14 април тази година в Панагюрище при управление на лек автомобил „Ауди” нарушава правилата за движение и по непредпазливост причинява смъртта на 6-годишния Петьо Гевечанов.
Присъдата е била изменена единствено в частта относно веществените доказателства, като е постановено вещите, иззети в деня на инцидента, да се върнат на родителите на Петьо - Десислава и Петьо Гевечанови.
Делото бе разгледано на първата инстанция по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси