Йорданка Гаркова и част от червенокръстците с над 10 и 15-годишен опит като доброволци в БЧК Панагюрище. Йорданка Гаркова и част от червенокръстците с над 10 и 15-годишен опит като доброволци в БЧК Панагюрище. oshtepan.com

Червенокръстците с обучение за предстоящото раздаване на 38 килограма храни

Написана от  Четвъртък, 19 Ноември 2015 15:16
Днес Йорданка Гаркова от БЧК Пазарджик направи разяснения пред червенокръстци от БЧК Панагюрище относно предстоящото раздаване на продукти по оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020.
Очаква се през януари 2016-та 712 души от община Панагюрище да получат подпомагането. Основният ангажимент на доброволците ще е пакетирането им и предоставянето по домовете на хора, които не могат да се придвижват самостоятелно и нямат близки, които да им помогнат.
От „Социално подпомагане” са подали списъци за 288 души от Панагюрище, 202 души от с.Поибрене, 69 от Попинци, 52 от Левски, 33 от Елшица, 18 от Бъта, 17 от Баня и 6 от Панагюрски колонии. Продуктите, които те ще получат са брашно, ориз, спагети, лютеница, доматено пюре, грах, гювеч, нектар, компот, конфитюр, птичи пастет, рибни консерви, леща, захар, олио, пчелен мед, зрял фасул, локум, бисквити, вафли. Трудността, която от БЧК очакват като партньори на Агенцията за социално подпомагане е в това, че за разлика от предишните години, когато подобни пакети бяха раздавани от интервенционните запаси на ЕС - това ставаше на три транша, а сега въпросните 38 килограма храни ще бъдат давани наведнъж.
На питания на доброволци, Гаркова подчерта, че контролът за срока на годност на продуктите се следи много строго, че списъци с имената на имащите право да получат пакетите ще бъдат изнесени пред БЧК. Право на помощта ще имат лицата, които са получили енергийни помощи, за разлика от предишни години, когато е имало и други групи в уязвимо положение. Нямам притеснение относно организацията по раздаването на храните в структурата на БЧК в Панагюрище, каза на финала на срещата Гъркова.
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси