Доброволци от БЧК Панагюрище и Радослав Пешалов. Доброволци от БЧК Панагюрище и Радослав Пешалов. oshtepan.com

През 2016 година се очаква пик в търсенето на лица по програми за заетост и обучения

Написана от  Четвъртък, 19 Ноември 2015 13:58
Съветвайте хората, с които се срещате и на които помагате, да поддържат регистрациите си в бюрото по труда, да търсят информация от „Социално подпомагане”, Общината, апелира днес управителят на Областния информационен център Радослав Пешалов.
Пред доброволци от Български червен кръст Панагюрище Пешалов представи презентация за възможностите по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Всички групи безработни ще бъдат обхванати, с програми и процедури ще търси възможност за намаляване на безработицата, стана ясно от разясненията, част от съвместната кампания на БЧК и мрежата от информационни центрове в страната – „Заедно за съпричастността”.
Подробности бяха изнесени за операциите, насочени към подобряване възможностите за включване пазара на труда - „Младежка заетост”, „Обучения и заетост на младите хора”, „Ново работно място”, операциите, насочени към социално включване - „Независим живот”, „Активно включване”, „Развитие на социално предприемачество”. Доброволците научиха и за предстоящи процедури, които все още са в проектен вариант – „Предоставяне на услуги в дома”, „Обучение на възрастни, преминали курсове за ограмотяване”, „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи”, „Обучения и заетост”.
През 2016 година се очаква пик в търсенето на лица по програми за заетост и обучения, акцентира Пешалов, който уточни че предстои отпечатването на брошури, които червенокръстците ще могат да раздават.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси