Моменти от церемонията по връчване на стипендиите Моменти от церемонията по връчване на стипендиите Фейсббук страницата на "Асарел-Медет" АД

18 отличници получиха стипендии от фондация „Асарел”

Написана от  Четвъртък, 05 Ноември 2015 17:23
По проекта „Образование за всички“  на церемония вчера – 4 ноември, в СПА хотел „Каменград” стипендии от фондация „Асарел“
са връчени на шестима възпитаници на СОУ „Нешо Бончев”:  Донка Ушева, Рада Порязова, Даниел Немски, Стиляна Караджова, Ана Задрева и Соня Огорялкова. Отличените възпитаници на Професионалната гимназия по мениджмънт, индустриални технологии, мениджмънт и туризъм са 12: Павел Бодуров, Пенчо Галилеев, Радослав Карбанов, Илиян Янев, Георги Лисков, Станимир Димитров, Нели Запрянова, Кристиян Домухчиев, Пламен Димов, Владислав Зубев, Василка Кирова и Маргарита Буева. Всички те са завършили миналата учебна година с отличен успех и по-малко от пет неизвинени отсъствия според утвърдените изисквания за получаване на стипендия.
„Най-важното е да имате самочувствието, че растете достойни хора и да намерите мотивация да останете в родния си град Панагюрище”, заявил в приветствието си към стипендиантите Александър Чобанов – председател на Управителния съвет на фондация „Асарел“ и директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“АД.
„Радвам се, че от година на година отличените стават все повече. Важно е да знаете, че личният ви успех зависи от вас самите. Ние от общинското ръководство се гордеем с този проект и навсякъде получаваме само аплодисменти за неговата успешна реализация”, споделил зам.-кметът на община Панагюрище Галина Матанова. Своята благодарност към Фондация „Асарел” изказали и директорите на двете средни училища в общината Веска Барова  и Лушка Апостолова.
Проектът „Образование за всички” бе стартиран по инициатива на „Асарел-Медет” АД в навечерието на учебната 2012/2013 г. в партньорство с общинското ръководство и всички училища в община Панагюрище. Тогава бяха осигурени безплатни учебници за 90 деца от социално слаби семейства. Учениците, подпомогнати с учебници през стартиралата на 15 септември 2015 година нова учебна година, са над 150.
Чрез „Образование за всички” вече трета година се оказва подкрепа и на още 9 социално слаби жители на общината, надхвърлили ученическата възраст, които се обучават в задочна форма в Професионалната гимназия в Панагюрище.
Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси