В целия Европейския съюз младежката безработица е посочвана като сериозен проблем. В целия Европейския съюз младежката безработица е посочвана като сериозен проблем. projectmedia.bg; сн. вдясно - архив oshtepan.com

През септември ще са ясни одобрените по „Старт на кариерата”

Написана от  Петък, 02 Август 2013 09:43
Има интерес към тазгодишното издание на програмата „Старт на кариерата” на Министерството на труда и социалната политика, обясниха от Бюро по труда Панагюрище. Срокът за подаване на документи бе удължен с няколко седмици и приключи на 29 юли. Към момента предстои обработка на документите, като до 9 август от Бюрото по труда ще изнесат на информационното си табло списъка с кандидатстващите лица.
Основната цел на програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж в администрацията (държавна, общинска) на безработни младежи, завършили средно или висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.
От Общината обявиха, че планират интервютата с кандидатите да са в първите дни на септември. Иначе крайният срок от социалното министерство за провеждането им е 11 септември. Обявените работни места бяха четири. От местната изпълнителна власт ще класират кандидатите за всяко работно място.
До 13 септември от Общинска администрация ще информират Бюрото по труда за направения подбор.
За реализация на програмата в Националния план за действие по заетостта през 2013 г. са осигурени средства за обезпечаване заетостта на 2 725 младежи, от които 2 000 новоназначени. От Агенцията по заетостта изчисляват, че от 2002 г. до 2012 г. в заетост в публичната администрация по програмата са включени 8 822 младежи с висше образование.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси