Една от предишните кампании на "Готови за успех" Една от предишните кампании на "Готови за успех" kayabg.com; сн. вдясно - i-nature.com

Подкрепа за деца и младежи без родители

Написана от  Понеделник, 29 Юли 2013 13:53
Фондация „Помощ за благотворителността в България” и Фондация „Сирак” обявяват конкурс за стипендианти на програма „Готови за успех” за учебната 2013-2014 учебна година.
Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове, припомнят от bcaf.bg.
Стипендиите са годишни и се присъждат след конкурс на ученици от 12 клас и на студенти с високи постижения.
Стипендиите са в размер на 2000 лв. годишно за студентите (200 лв. месечно) и 1000 лв. за учениците (100 лв. месечно) и е осигурена за 10 учебни месеца.
Изискването към учениците е да имат успех от предходната година не по-нисък от отличен 5.50, а към студентите - не по-нисък от 5.00.
Необходимите формуляри могат да бъдат изтеглени от сайта на ФПББ. 
Стипендиите „Готови за успех” се връчват от 2006 г. Средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми и от частни лица. Водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения.
Първите посланици на добра воля на програма „Готови за успех” са Христо Калоферов и Мирослава Иванова, водещи на „Здравей, България” по Нова телевизия.
Крайният срок за подаване на документи е 11 октомври 2013 г. 
Подробности може да научите от bcaf.bg.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси