Полиция навсякъде Полиция навсякъде Павлина Вайсилова

Първи 300 подписа срещу Орешарски и в Панагюрище

Написана от  Събота, 27 Юли 2013 21:41
Днес в Панагюрище стартира подписка срещу кабинета Орешарски и в подкрепа на протестиращите  в столицата. За наколко часа бяха събрани над 300 подписа.
С този акт панагюрци решиха да опровергаят твърдението на властта, че оставка на кабинета се иска само от "жълтите павета".
Панагюрски групички има често и сред протестиращите в столицата, като някои от тях работят в София, а други се организират на приятелски начала и ходят с личните си автомобили, след като приключи работният им ден.
Някои от подписалите се днес в Панагюрище срещу кабинета Орешарски споделиха, че са били потресени от случилото се на 23 юли вечерта пред Парламента. Тогава за първи път от 14 юни насам многохилядният мирен протест срещу кабинета Орешарски бе умело провокиран /не от мирно протестиращите/ и се стигна до сблъсъци с органите на реда. „Мостът” между двете страни пропадна в момента, в който бе направен опит „народни” представители и министри от Правителството на Орешарски да бъдат изведени от Парламента с автобус. Благодарение на директните предавания на част от националните телевизии /предимно Би Ти Ви и БНТ/, на мнозина стана ясно какъв е бил сценарият. На другия ден в сутрешните информационни блокове на същите телевизии участници в мирния протест разказаха интригуващи факти. Един от разказвачите каза, че част от полицаите са се опитали да предупредят протестиращите, че тази вечер нещата ще бъдат по-различни от обичайното.
Случилото се на 23 срещу 24 юли вероятно е само началото на бъдещи провокативни действия, за които обикновеният данъкоплатец и избирател няма как да се досети. Но със сигурност ще плати.
Оценете
(4 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси