Протестът Протестът bnt.bg; сн. вдясно - АФП

И полицаи от Пазарджишко на протестите

Написана от  Петък, 26 Юли 2013 09:56
От Областната дирекция на МВР - Пазарджик има командировани служители за подпомагане на дейността на колегите от СДВР за охрана на обществения ред и осигуряване спокойствието на гражданите. Това съобщи говорителят на областната структура на вътрешното министерство Мирослав Стоянов.
Подробности като от кои полицейски управления и какъв е броят на служителите на реда от Пазарджик, командировани за протестите в столицата, за сега обаче не могат да бъдат съобщени, уточни за медията ни Стоянов.
Протестиращи се събраха на традиционното ”сутрешно кафе пред парламента” с обичайния призив ”Кафето е от нас, оставката от тях”. Хората са призовавани да връщат чашите си, за да може да се преброят протестиращите. Те носят знамена и свирки и са се разпръснали и от двете страни на бул. ”Цар Освободител”, движението на автомобили обаче не е спряно, пише Медиапул. Днес е 43-ият ден от протестите срещу правителството.
Медиите продължават да коментират случилото се в нощта на 23 юли срещу 24 юли, когато депутати, министри и журналисти бяха обсадени в Народното събрание. Последва опит депутати да напуснат работните си места с автобус, който обаче не бе пропуснат да премине от протестиращите. Български и световни медии анализират, че за пръв път в този протест се е стигнало до насилие. Отново не липсваха свидетелства за провокации.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси