Коментар Коментар И

Сега е времето да сме добри

Написана от  Петък, 19 Юли 2013 08:53
Забелязали ли сте, че когато гледате филм или четете книга, инстинктивно очаквате те да са с „добър” край. И ако това не се случи, обикновено сте разочаровани.
Цели индустрии съществуват, благодарение на тази изначална вяра. С нея сме изпълнени, макар и в различна степен, когато ходим да гласуваме. Обаче след последната разходка до урните и съставянето на ново правителство, се ВЪЗроди нещо ново. Задушената през годините надежда, че нещо зависи от нас, отново пое въздух чрез протеста на десетки хиляди българи и още много по толкова подкрепящи ги морално. Те ни карат всяка вечер, вече повече от месец, да гледаме вечерните новини и четем сутрешните вестници по нов начин – че нещо ще се промени и то трябва да е към добро. Защото сме внимателни, защото не сме аполитични, защото по дефиниция сме суверен. Все неща, които управляващите и властимащите удобно пренебрегват. Не малка част от тях продължават да го правят. Но паралелно с това стои решимостта на недоволните.
Психологът Сава Джонев в свое изследване пише: „човек вярва в доброто, защото първият модел в общуването, с който се среща след раждането си, е на подпомагане”, в същото време специалистът обяснява, че сме експлоататори с останалите около нас, защото първата роля, която изпълняваме във взаимодействието, е на подпомагани.
Сега е времето да сме добри, защото повече от добре знаем какво правят експлоататорите.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси