Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Графикът за раздаването на декодерите, който предстои да влезе в сила; сн. вдясно - един от салоните в панагюрската поща. Графикът за раздаването на декодерите, който предстои да влезе в сила; сн. вдясно - един от салоните в панагюрската поща. Марина Тричкова

Чакат да пристигнат ваучерите за декодери

Написана от  Четвъртък, 18 Юли 2013 11:54
Национални медии разпространиха информацията, че от 1 август стартира раздаването на ваучери за декодиращи устройства на лицата, получавали целева помощ за отопление за сезон 2012/2013 г. Станка Мутева от Пощенска станция - Панагюрище обясни, че процесът е трябвало да започне през май и да приключи в края на юли, но поради независещи от организацията причини това не се случило.
Изготвен е обаче график и веднага, щом ваучерите, които по дефиниция представляват ценни книги, бъдат предоставени заедно със списъците с имената от дирекция „Социално подпомагане”, той ще влезе в сила. Очакванията са около 700-800 души в Панагюрище да фигурират за получаване на устройствата. За селата предстои да бъде уточнена процедурата. Предварителната времева рамка за раздаване на ваучерите е всеки ден от понеделник до петък включително, в часовете между 10.00 - 12.00ч и 13.00 – 15.00ч.
Пак от национални медии се разбра, че всъщност се е чакало одобрение от Европейската комисия за отпускане на държавна помощ за снабдяване с декодери. Защото от 1 септември аналоговият сигнал ще бъде спрян и хората, които нямат и не плащат за кабелна или цифрова телевизия, а ползват антена, ако приемникът им е по-стар, ще трябва да си набавят въпросния декодер. С него ще могат да гледат до десетина канала, които по първоначална информация бяха BNT, bTV, bTV Action, Nova, Bulgaria On Air, BBT ­ Балкан Българска Телевизия, DRT ­ Дарик Радио и Телевизия и TV7.
Мутева потвърди, че хората се интересуват от процедурата и питат кога ще започне.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино