По проекта се помага и на възрастни, и на деца; сн. вдясно - проектът бе представен през май в присъствието на зам.-кмета Г.Матанова По проекта се помага и на възрастни, и на деца; сн. вдясно - проектът бе представен през май в присъствието на зам.-кмета Г.Матанова presstv.bg; сн. вдясно - архив в-к "Оборище"

40 души заработиха по „Помощ в дома”

Написана от  Четвъртък, 18 Юли 2013 08:57
22 лични асистенти, 13 домашни помощници и 5 социални асистенти започнаха на 1 юли работа по проекта „Звено за помощ в домашна среда – Панагюрище”. Те се грижат съответно за 24, 15 и 8 потребители.
Участващи в проекта споделят, че са го очаквали с нетърпение и, макар да са се надявали, че ще бъдат на 8-часов работен ден (повечето избрани са на 4-часов), са благодарни, че той вече работи. На практика не малка част от асистентите и помощниците се грижат за свои близки, които, от своя страна, са изключително доволни, защото хем са обгрижени, хем роднините или приятелите им получават заплащане за това.
Проектът е с 18-месечна продължителност, като предоставянето на услугите ще е за 12 месеца. Така до 30 юни догодина избраните по схемата „Помощ в дома” в община Панагюрище ще получават почасови услуги, а грижещите се за тях ежедневно ще имат готовност да обяснят какво и за колко време са направили за обслужването им чрез специални дневници.
Оценете
(3 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси