Шефът на Водното инж.М.Вулев и част от водопровода Шефът на Водното инж.М.Вулев и част от водопровода Архив: в-к "Оборище"

Без водна криза това лято

Написана от  Сряда, 17 Юли 2013 13:46
Това лято няма да се стигне до водна криза, заяви на въпрос на oshtepan.com управителят на „ВиК-П” ЕООД инж.Марин Вулев. Сред мерките за предотвратяване на проблема е готовият трихиляден резервоар на водопровода
край местността Ушите, допълни зам.-кметът на община Панагюрище по стопанските въпроси Георги Павлов. 3-хилядният резервоар бе заложен в капиталовите разходи на общинския бюджет за 2013 година и е на стойност около 400 000 с ДДС. Резервоарът е обект първа категория и е необходимо технологично време за проба на експлоатационните му качества, след което се одобрява от комисия на Държавен надзор за строителн контрол /ДНСК/. Община Панагюрище е изпратила писмо до ДНСК и очаква тя да приеме обекта скоро, уточни зам.-градоначалникът Павлов. Той припомни, че целта на 3-хилядния резервоар е при авария на магистралния водопровод да може да поема водозахранването на Панагюрище.                                                                                 
На 22 август 2012 година общинското ръководство обяви бедствено положение заради безводието. Същия ден в Панагюрище пристигна и бившият финансов министър Симеон Дянков, за да се запознае на място със ситуацията около обявеното бедствено положение. Той изпълни обещанието си и за решаване на проблема с ремонта на водопровода преведе по сметката на Общината един милион и 150 хиляди лева. Като една от причините за бързата реакция на Министерския съвет министър Дянков изтъкна финансовата дисциплина на Община Панагюрище и постигнатите от нея много добри резултати. Бедствено положение заради водната криза местната власт обяви и през август 2008 година.
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси