Президентът Росен Плевнелиев и ЦНСТ "Павел Бобеков". Президентът Росен Плевнелиев и ЦНСТ "Павел Бобеков". Архив oshtepan.com

Две момчета от Панагюрище ще бъдат на бала при Президента

Написана от  Сряда, 20 Май 2015 08:40
Благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта” е нов формат за продължаване на традиционната за президентската институция инициатива за провеждане на абитуриентски бал за деца в неравностойно положение.
Целта на инициативата на президента на Република България Росен Плевнелиев е насърчаване на подготовката и реализацията на младите хора след напускането им от специализираната институция за деца, център за настаняване от семеен тип, защитено жилище, преходно жилище или социален учебно-професионален център. От ЦНСТ „Павел Бобеков” съобщиха, че две момчета, които завършват средното си образование през настоящата година ще участват в бала на държавния глава, който ще бъде на 27 май. В рамките на благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“ тази година балът ще бъде организиран за 152 младежи от 40 институции за деца в неравностойно социално положение. 
Подкрепата на младежите ще се осъществява под формата на конкретни дейности и програми, като консултиране и информиране за възможностите за личностна и професионална реализация; ежегодно провеждане на образователна и трудова борса в рамките на абитуриентския бал на младежите; провеждане на стажове и предоставяне на стипендии от фирми; обучение и квалификация според интересите на младежите и потребностите на пазара на труда; осигуряване на  заетост; парични дарения и материална помощ за провеждане на ежегодния абитуриентски бал на младежите и при наличие на финансов ресурс и със съгласието на дарителите предоставяне на финансова подкрепа на младежите, приети за студенти през съответната година, по предварително определен от Администрацията на президента ред и условия.
Администрацията на Президента на Републиката се обръща с призив за подкрепа за провеждането на абитуриентския бал в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“ и в знак на солидарност и съпричастност към младите хора в неравностойно социално положение.
Организациите, фирмите и гражданите, които желаят да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банкова сметка на Администрацията на президента:
 IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси