моменти от почистването в с.Попинци моменти от почистването в с.Попинци Снимките са предоставени от Донка Шопова, секретар на читалище "Искра-1872"

Ентусиасти от Попинци в инициативата „Да изчистим България заедно!“, готвят програма за 24 май

Написана от  Вторник, 19 Май 2015 13:25
Читалище „Искра-1872” –  с. Попинци и местното женско дружество „Горана” се включиха в еко инициатива „Да изчистим България заедно”. 
Десетина   дами от ЖД „Горана” избраха да почистят парковото пространство около паметника на Стоянка Карабойчева – патрон на дружеството, и да засадят цветя в зелените площи около него.
Доброволци към читалище  „Искра-1872” почистиха района около читалището , боядисаха пейките и засадиха цветя в градинките пред  сградата. Доброволците в инициативата се включиха и в почистването на пространствата около жилищата си, а, за да е по-чисто и по-красиво,  варосаха тротоарите пред  домовете си, съобщи секретарят на читалището Донка Шопова.

Настоятелството на читалище „Искра-1872” и тази година е инициатор на идеята да се отбележи с празнична програма и детски усмивки Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Честването ще е  на 24 май /неделя/, от 10:30 часа в залата на читалището. В програмата ще участват представителен  фолклорен танцов състав  „Тангра”, ученици от  ОУ „Отец Паисий” и малчугани от ЦДГ „Яна” .


Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси