Коментар Коментар Архив "ОщеПан"

На това се казва карък?!

Написана от  Понеделник, 08 Юли 2013 12:35
В бюлетина на Областната дирекция на МВР от миналата седмица имаше информация за младеж, който последователно откраднал две коли, а после и велосипед, само и само да отиде до Пазарджик. Първо едната кола отказала, после на другата й свършила бензина.
Без да знам подробностите, ми хрумна аналогията с родната реалност – политическа и някаква друга. Властта ни е като момчето – мисли, че може да преметне собствениците на колата (народът, в чието право е да избира същата тази власт) и то повече от един път. Е, получава им се, както му се е получило на 18-годишния младеж, но все пак полицията го хванала, и то сравнително бързо, след извършените от него зулуми. Само че, ние като избиратели нямаме същия късмет – органи по сигурността и правораздаване – достатъчно бързи да реагират не само в случаи на т.нар. битова престъпност, а при онази, която ражда големите конфликти в обществото.
А сегашното правителство е като колелото на момчето – по-крехко и нестабилно от една кола, примерно, но все пак с някаква възможност за придвижване. Но гумите му много бързо спадат и то най-вече под тежестта на очакванията и задълженията, вменени му от всички ни. А пък заветната цел на извършителя на престъплението – Пазарджик, е като завършването на мандата – тъкмо го стигаш, и се оказва, че заради извършеното по пътя нямаш право да си там и те изритват, защото целта не е оправдала средствата.
На това се казва карък – и си мисля не само за момчето, а за всички ни – протестиращи и непротестиращи, недоволни и самодоволни. Но не само с карък можем да си обясняваме ситуацията – избирайте си, която искате – а и с недостатъчно решителност при осъществяване на контрол върху заявилите, че ще защитават интересите ни, с наивността и глупостта, присъщи на определена възраст. Жалко, че тази възраст от години трябваше да сме я отметнали като житейски опит, а не сега отново да се чудим как да възвърнем контрола си върху кола, наполовина провесила се над пропаст.
Оценете
(2 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси