Не давайте пари на непознати Не давайте пари на непознати интернет

Отпуските - време за телефонни измами

Написана от  Събота, 06 Юли 2013 17:08
Телефонните измамници са се активирали през отпускарския сезон. Те  атакуват по-малките населени места.
Със 7000 лева се е простил мъж на 83 години от село Крива бара, община Брусарци, след измама по телефона, съобщиха национални медии.
Бъдете внимателни и не се доверявайте на никого по телефона,  призовават отново органите на реда. Най-честите жертви на този тип престъпления са възрастните хора. Използвана е добре познатата схема, при която обаждащият се се представя да лекар, полицай, адвокат, следовател и т.н. След това, за да обърка жертвата си, я информира, че неин близък /обикновено син, дъщеря, зет, внук/ са станали жертва на катастрофа или те самите са предизвикали такава. В края на разговора става ясно, че е необходима не малка сума пари било то за скъпа операция, било то за внасяне на гаранция и т.н.
Затова, когато получите подобно обаждан, преди да предприемете каквото и да било, винаги се свързвайте с вашите  близки и роднини, за да се убедите, че всичко с тях е наред, или позвънете на телефон 112.  
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси