Бъдещи първокласници от общината Бъдещи първокласници от общината Павлина Вайсилова

250 лева за първолак.Приемат молбите

Написана от  Събота, 06 Юли 2013 14:46
От началото на юли дирекциите „Социално подпомагане” приемат молби  за еднократната целева помощ за първокласници. 250 лева ще е размерът на тази помощ, съгласно решението на правителството, за учебната 2013-2014 г.
За миналата учебна година помощта бе 150 лева. От нея са се възползвали 2078 семейства за 2100 деца в област Пазарджик. В Дирекция “Социално подпомагане“ - Панагюрище подадените молби-декларации бяха 131.
Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. Този доходен критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.
Молбата декларация за помощта се подава в дирекция „Социално подпомагане" по постоянен адрес, след като детето бъде записано в първи клас, но не по-късно от 30 септември на текущата година. Изключение правят случаите, когато поради здравословни причини, установени с медицински протокол на ЛКК, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от началото на учебната година. Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище.
Към молбата декларация се прилага удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи месеца, през който е подадена молбата; удостоверение, издадено от съответното държавно или общинско училище, че детето е записано в първи клас; копие от заповедта на директора на дирекция „Социално подпомагане" и/или решение на съда, когато детето е настанено в семейство на роднини, близки или в приемно семейство; удостоверение за раждане на детето (за справка); лична карта (за справка).
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси