Ремонт на водопровод `2012 Ремонт на водопровод `2012 Архив в-к "Оборище"

Най-високите загуби на вода са в Пазарджишко

Написана от  Четвъртък, 04 Юли 2013 13:13
Област Пазарджик се представя сравнително добре по отношение на бизнес средата, демографията и околната среда, а основните слабости се наблюдават при образованието и инфраструктурата, е един от изводите в изследване на Института за пазарна икономика.
Пазарджик се откроява с ниски местни данъци в сравнение с останалите области и висока оценка за работата на местната администрация. Демографската картина е сравнително добра, въпреки че прирастът на населението остава отрицателен, както в по-голямата част отстраната. Областта има сериозни проблеми със загубите при пренос на вода, които са най-високи в страната. ВиК мрежата в областта е с най-много загуби на глава от населението – повече от 3,5 пъти над средното ниво за страната. Загубите на вода обаче са били далеч по-големи през 2006-2007 г., след което плавно намаляват. Подобряването на инфраструктурата и ограничаването на загубите протичат все още бавно, отколкото в други области.
Достъпът до основно и средно образование е сравнително висок, но качеството на образователния продукт е ниско. Областта има един от най-високите дялове на второгодници и ученици, напуснали образователната система.
Достъпът до интернет е друга сфера, в която областта изостава. Достъп имат над 20% по-малко домакинства от средното за страната. Само в периода 2006-2011 г. относителният дял на домакинствата, използващи интернет, се е увеличил близо 9 пъти. Но изоставането по този показател показва, че ръстът в други области е бил още по-голям.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси