Хотел, ресторант Хотел, ресторант briz15.com; сн. вдясно - hobyto.com

Най-голямо повишение при ресторантите и хотелите

Написана от  Вторник, 02 Юли 2013 21:17
По данни от бизнес анкетите на НСИ през юни 2013г. показателят на доверие в промишлеността се повишава с 2.5 пункта в сравнение с май.
Последната анкета с т.нар. ключови показатели за България, публикувани на 2 юли от Националния статистически института, отчита намаляване на нивото на запасите от готова продукция.  През април 2013г. календарно изгладеният индекс на промишленото производство регистрира спад от 1.3% спрямо съответния месец на 2012 г. (по предварителни данни). Намаление е отчетено в добивната промишленост - с 13.2%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия, както и на газ - с 2.6%, докато в преработващата промишленост е регистриран ръст от 1.6%. През първото тримесечие на 2013 г. общият брой на заетите лица (на възраст 15 и повече навършени години) е 2 855.0 хил., а относителният им дял от населението на същата възраст - 45.6%. В сравнение със същото тримесечие на 2012г. относителният дял на заетите лица е с 0.5 пункта по-висок.
Безработните лица през първото тримесечие на 2013г. са 456.4хил., а коефициентът на безработица - 13.8%. В сравнение със същото тримесечие на предходната година броят на безработните се увеличава с 8.3%, а коефициентът на безработица нараства с 0.9 процентни пункта. Според бизнес анкетите на НСИ през юни 2013г. 7.5% от промишлените предприятия посочват недостига на работна сила като фактор, затрудняващ дейността им.
През май 2013г. хармонизираният индекс на потребителските цени нараства с 1.0% в сравнение със същия месец на 2012 година. Повишение на цените има във всички групи стоки, с изключение на „Здравеопазване”, „Транспорт”, „Развлечения и култура” и „Съобщения”. Най-голямо увеличение е регистрирано в групата „Ресторанти и хотели” - с 3.9%. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси