Стефан Рапонджиев; сн. вдясно - Градска библиотека "Стоян Дринов" Стефан Рапонджиев; сн. вдясно - Градска библиотека "Стоян Дринов" Марина Тричкова

Е-услуги в библиотеката

Написана от  Сряда, 26 Юни 2013 15:07
Няколко нови услуги, базирани на информационните и комуникационни технологии, предлагат от няколко дни в Градска библиотека „Стоян Дринов”. За начинанието си те получават подкрепа от програма „Глоб@лни библиотеки - България”.
Актуална и точна информация в областта на пазара на труда посетилите на „Стоян Дринов” могат да получат чрез Е-заетост. С нея те разбират за свободните работни места, възможностите за участие в квалификационни и преквалификационни курсове, за финансиране на проекти в сферата на заетостта. За осъществяване на услугата има активно сътрудничество с дирекция „Бюро по труда” - Панагюрище.
Чрез Е-здраве потребителите могат да извършват проверка на личен лекар, търсене на лекарства, заплащани от здравната каса, справка за здравноосигурителния си статус, да имат достъп до каталози със справочна информация на здравни теми. С Е-култура ще се предоставят културни продукти, ще се организират културни събития и инициативи за местните общности.
Всеки понеделник и сряда на екраните на компютрите в читалнята за възрастни ще има синтезирана актуална информация по различните направления. В случаите, в които посетителите имат проблем, ще получават навременна помощ от библиотекарите.
Директорът на „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев допълни, че идната седмица се провежда семинар за 35 библиотекари от цялата страна, които ще обменят опит и ще се учат как максимално добре да предоставят новите услуги.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси