Клуб "Съкровище" на турнира по крикет Клуб "Съкровище" на турнира по крикет Снимките са предоставени от ДЦДУ "Дъга"

„Дъга” с торта „Шампион” от турнир по крикет

Написана от  Петък, 21 Юни 2013 17:23
Вторият национален турнир по адаптиран крикет на маса за деца за купата на Лайънс клуб - Пловдив се проведе на 15 юни, съобщиха от Дневния център за деца с увреждания „Дъга”. Домакини на турнира били от комплекс за социални услуги „Олга Скобелева”, посрещнали 11 отбора от различни градове на страната. „Съкровище” на „Дъга” бил един от тях.
10 деца от дневния център, съпроводени от екипа на „Дъга” и родители, били посрещнати от националния треньор Саиф-ур Рехман, от доброволци и членовете на екипа на „Олга Скобелева”. Турнирът протекъл на няколко нива, като на всяка маса се състезавали по 3 отбора, на принципа всеки срещу всеки. На финала на състезанията децата от всички отбори си тръгнали като победители - за всеки състезател имало медал и индивидуална грамота за участие, торбичка с лакомства. На всички отбори била подарена торта с надпис „ШАМПИОН”.
Като допълнителна награда от екипа на „Дъга”, за малките състезатели, било посещението им в парк „Острова” в Пазарджик, където децата поскачали върху батут, разгледали животните в зоологическата градина и се разходили по алеите.
Емоцията от преживяното била толкова силна и неповторима, че децата цяла седмица след турнира посещавали Центъра, носейки на вратлетата си медалите от турнира.
За децата от „Дъга” не е нужно да са истински спортисти, по-важно е да се почувстват такива и да повярват във възможностите си, коментира директорът Лилия Петришка, допълвайки, че екипът на дневния център вярва, че силата на емоцията ще доведе децата до развитие и бъдещи успехи.
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси