Г.Павлов; сн. вдясно - Летните лагери са любимо време за много тийнейджъри. Г.Павлов; сн. вдясно - Летните лагери са любимо време за много тийнейджъри. Архив в-к "Оборище"; сн. вдясно - dnevnik.bg

Две лагерни смени през август

Написана от  Четвъртък, 20 Юни 2013 09:59
Ремонтът на сградния фонд на ученическия лагер в с.Панагюрски колонии ще приключи през юли, отговориха на въпрос на oshtepan.com зам.-кметовете на община Панагюрище Галина Матанова и Георги Павлов.
Две проверки за ремонта вече са правени на място от общинското ръководство. За да се избегнат проблемите със задържането на вода, новият покрив на вилите не е плосък както досега, а двускатен, алпийски тип. По този начин отговаря и на стандартната визия за сгради, намиращи се на висока надморска височина. Дограмата е подменена и сега прозорците са широки и големи, за да влизат повече топлина и светлина. Подменени са водопроводната, канализационната и електрическата инсталации. Нови са и баните, като баня има във всяка стая. Самите стаи пък няма да са вече тип казарма, а с по 4 легла максимум. В момента се работи по столовата, която беше в окаяно състояние и не отговаряше на изискванията на здравните и хигиенни институции. В бъдещ етап се планира и саниране на сградите, уточни г-н Павлов. Напълно завършени са Вила 1 и Вила 2, а по Вила 3 има довършителни работи. Г-жа Матанова допълни, че в момента се прави проучване за избор на оборудване, както и за фирма, която предлага качествен кетъринг. Очаква се през август да има две лагерни смени с 50 деца. 
Сумата за проектиране и реконструкция на целия лагер е 140 000 лева с ДДС.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси