Откриване на радиация Откриване на радиация dariknews.bg; сн. вдясно - flagman.bg

Обучават се да откриват радиация

Написана от  Сряда, 19 Юни 2013 14:38
Центърът за специализация и професионална подготовка в Пазарджик е домакин на Международен специализиран семинар по програма „Втора линия на защита”, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
Стартът бил даден вчера, а организатори са Департаментът по енергетика на САЩ с участието на Главна дирекция „Гранична полиция” и Академията на МВР. Целта на проявата е водещи специалисти да обменят добри практики при управление, ремонт и поддръжка на системи за откриване на радиация и радиационен контрол. В срещата участват експерти и служители от структури на Европейската комисия, Националната администрация по ядрена безопасност при Департамента по енергетика на САЩ, както и представители на България, Хърватска, Словакия, Гърция, Румъния, Полша.
Благодарение на програмата „Втора линия на защита” на външните за Европейския съюз граници на страната ни в районите на граничните контролно-пропусквателни пунктове са монтирани портални монитори за откриване на източници на радиация. С цел по-доброто обучение на служителите от Главна дирекция „Гранична полиция” в ЦСПП-Пазарджик към Академията на МВР с учебна цел също има монтиран подобен портален монитор. Семинарът ще приключи утре.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси