Стоян Панчовски Стоян Панчовски Архив в-к "Оборище"

Панагюрски кръводарители отличени

Написана от  Вторник, 18 Юни 2013 16:03
Награди за принос в безвъзмездното и доброволно кръводаряване за 2013 година, по повод 10-годишнината на Световния ден на кръводарителя, който се отбелязва на 14 юни, бяха връчени в същия ден в Музейната зала на секретариата на Националния съвет на Български червен кръст – град София.
От Общинския съвет на Българския червен кръст съобщиха още, че индивидуални награди са получили 10 кръводарители, сред които от община Панагюрище - Боряна Костова, дарила кръв повече от 30 пъти и Стоян Панчовски от с.Оборище, дарил кръв повече от 50 пъти.
Отличията връчили Христо Григоров, председател на Български червен кръст, доц. д-р Красимир Гигов, генерален директор на Български червен кръст, проф. д-р Фани Мартинова, директор на Националния център по трансфузионна хематология, д-р Димитър Ленков, главен секретар на УС на Български лекарски съюз.
Пред наш автор Стоян Панчовски сподели, че не е богат човек, но е намерил своя начин да помага на хората, давайки своя принос – дарявайки кръв всяка година. Често повече от веднъж годишно.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси