Дъжд, гръмотевици и вятър се извиха над Панагюрище. Дъжд, гръмотевици и вятър се извиха над Панагюрище. manager.bg; сн. вдясно - Марина Тричкова

Утре оранжев код за областта

Написана от  Понеделник, 10 Юни 2013 20:48
В рамките на по-малко от час река „Луда Яна” повиши нивото си. Причина за това стана проливният дъжд, изсипал се над Панагюрище между 19.30 часа и 20.30 часа.
Синоптиците прогнозират, че и следващите няколко дни слънчевите часове ще се редуват с валежи. Силата на дъждовните капки обаче продължи по-малко от час, след което валежът се нормализира.
SINOPTIK.BG съобщава, че вторник, 11 юни, е обявен оранжев код в девет области заради очаквани гръмотевични бури и интензивни валежи. Оранжевият код, който означава, че времето е опасно, е в сила за София град, София област, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка и Благоевградска област.В тези области ще има валежи, интензивни по-късно през деня и през нощта срещу сряда, придружени от гръмотевици. Очакват се и градушки.
Очакваните количества за 36 часа - до сряда сутринта са между 20 и 35 л/кв.м, локално до 50-60 л/кв.м.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси