YFU - Младеж за разбирателство YFU - Младеж за разбирателство yfu-bg.com; сн. вдясно - lifestyle-media.eu

Стипендия срещу пластмасови капачки

Написана от  Събота, 08 Юни 2013 14:14
Няколко тона пластмасови капачки могат да променят живота на един ученик.
Това поне е идеята, която стои зад една от инициативите на сдружение „Младеж за разбирателство” (Youth for Understanding - Bulgaria). Тя цели да стимулира ученици от цялата страна да събират пластинки, които могат да бъдат рециклирани. Крайната цел е училището, което е събрало най-много пластмасови капачки от бутилки, да получи една пълна или две частични стипендии. По този начин едно или две от децата ще могат да заминат на обмен в чужбина за учебната 2014/2015 година, като ще има възможност да избират между 15 различни страни, които са партньорки на организацията.
16 тона пластмасови капачки са достатъчни за осигуряването на една пълна стипендия. Колкото и непосилна да се струва тази задача, събирането на пластмасови капачки, а именно на отпадъци, не изисква особени усилия, а от рециклирането им печели цялото общество. Ако съдим по така наречената математика на рециклирането, която представят от организацията, 456 капачки се равняват на 1 кг. За да се сдобият с пълна стипендия, учениците трябва да съберат общо 16 x 500 10-литрови бутилки от минерална вода или 7 296 000 пластмасови капачки.
„Невъзможно? Това не прави дори и по една пластмасова капачка от всеки българин! Нека го направим! Капачка по капачка – ТОН!”, заявяват от „Младеж за разбирателство”. Кампанията по събиране на пластмасови капачки ще продължи до 30 ноември тази година.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси