Гори Гори http://mirogled.blogspot.com; Архив в-к "Оборище"

Изготвиха „горска” наредба

Написана от  Петък, 31 Май 2013 13:11
Нова наредба на Общината трябваше да приеме Общинският съвет на последното си заседание, но, заради отсъствието й от сайтовете на местната изпълнителна и законодателна власти, бе отложена.
Все пак документът бе качен на интернет страницата на Общинския съвет, след като бе разглеждан в ресорната му екокомисия.
Наредбата за управление на общинските горски територии в община Панагюрище е изготвена във връзка с влизане в сила на новия Закон за горите от 9 април 2011г.  и свързаните с него подзаконови нормативни актове. В него за пръв път се регламентират правилата за управление на горските територии - общинска собственост.
От Общинска администрация очакват, че прилагането на новия документ ще доведе до увеличаване неданъчните приходи на Общината. Анализът им показвал, че разходите за дейности по управлението ще бъдат в размер, по-малък от очакваните приходи. С наредбата се цели устойчиво стопанисване на общинските горски територии в община Панагюрище, поддържане и подобряване състоянието им, опазване и не на последно място увеличаване на производството на дървесина и недървесни горски продукти чрез природосъобразно стопанисване, декларират още от Общината.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси