Представители на шуменската фирма и зам.-кметът Г.Павлов Представители на шуменската фирма и зам.-кметът Г.Павлов Марина Тричкова

Нови алеи, площадки, тротоари до 2020г.

Написана от  Вторник, 21 Май 2013 17:01
Проектите, идентифицирани за включване в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Панагюрище представиха днес от „Инвестиционно проучване” Шумен на обществено обсъждане в сесийната зала на Общината.
Заложените идеи са обсъждани в работната група по изготвянето на Плана, с общински съветници, представители на Сдружението на предприемачите, Асоциацията на спортните клубове в общината, училища и детски градини.
Част от планираните проекти са за рехабилитация на градския парк, видеонаблюдение и изграждане на скейт площадка, изграждане на амфитеатрална сцена, изграждане на крайречна алея, рехабилитация на стадиона, облагородяване на гаровия площад.
От местната власт и шуменската фирма са заложили и рехабилитация на улични настилки, тротоари, зелени площи и улично осветление за немалка част от панагюрските улици, благоустрострояване на междублокови пространства, рехабилитация и обновяване на съществуващи спортни и детски площадки и изграждане на нови.
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие трябва да постигне интеграция на всички дейности, за да се постигне взаимовръзка между отделните елементи и синергия, така, че цялостното въздействие на плана да превишава сбора от въздействието на отделните му съставни части, ако те бъдат осъществени поотделно.
Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие ще бъдат
задължително условие за финансиране на проекти за устойчиво градско развитие по линия на европейските фондове през 2014-2020 г.
Днешното обществено обсъждане, свързано с Плана бе поредното от серия, започнали през през миналата година. Идеята е общността да се запознае с документите с включени дейности за милиони левове, които ще бъдат в основата на работата на местната власт през бъдещия програмен период на Европейския съюз.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси