Христо Калоянов като общински съветник Христо Калоянов като общински съветник Архив в-к "Оборище"

Калоянов положи клетва

Написана от  Вторник, 21 Май 2013 11:15
Днес новоизбраното 42-ро Народно събрание провежда  първото си заседание.
Събранието бе свикано с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 17 май 2013 г., на основание чл. 75 от Конституцията на Република България. Съгласно Конституцията (чл. 76) първото заседание на Народното събрание бе открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който  произнесе слово. В новия парламент това е Стефан Данаилов.
240 са народните представители. Сред тях е и Христо Калоянов от Панагюрище, избран с листата на ГЕРБ.
В 41-ото народно събрание депутат от Панагюрище беше настоящият кмет на общината Никола Белишки, избран също с листа на ГЕРБ, в 40-ото Народно събрание депутат бе панагюрецът Марко Мечев от листите на Коалиция за България, а в 39-ото – Пенка Пенева от НДСВ.
На първото си заседание народните представители положиха  клетвата: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.” След полагането на клетвата прозвуча химнът на РБългария и химнът на Европейския съюз. Последва подписването на  клетвените листове от народните представители.
Държавният глава Росен Плевнелиев държа реч.
Очаквайте подробности.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси