Мемориален комплекс "Априлци" и центърът. Мемориален комплекс "Априлци" и центърът. Архив в-к "Оборище"

Договор за 5 милиона подписаха днес

Написана от  Понеделник, 20 Май 2013 19:46
На официална церемония днес – 20 май, в столицата в присъствието на вицепремиера Екатерина Захариева кметовете на 36 общини получиха чекове за стойността на проекти, които ще бъдат финансирани по схема „Зелена и достъпна градска среда“ от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Сред одобрените общини е и Панагюрската.
Договорът, който подписа кметът на общината Никола Белишки, е за проекта „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот”. 
За сериозното обновление на центъра на Панагюрище ще бъдат похарчени 4 999 978,42лв. Ремонтите ще отнемат около две години.
Дейностите, планирани по панагюрския проект, включват:
- Благоустрояване и реконструкция на площад „20 Април” и ремонтни работи на мемориален комплекс „Априлци”;
-Рехабилитация на градското обзавеждане в градски парк между ул. „Кръстьо Гешанов”, източно от река Луда Яна и северно от кв. 244а.;
-Озеленяване и благоустрояване на пространството западно от река Луда Яна, северно от съществуващия пазар, източно от ул. „Димчо Дебелянов” и южно от  у.п.и. І4402 и у.п.и. Хобщ.;
-Рехабилитация на ул. „Д-р Лонг” - от ул. „Макгахан” до площад „20–ти Април” – от о.т. 472 до 474;
-Реконструкция на част от ул. „Петър Карапетров” от о.т.448 до о.т.461 град Панагюрище.
От Общинска администрация съобщиха още, че Община Панагюрище е одобрена и за безвъзмездна финансова помощ за допълнителни обекти на обща стойност 2 388 537,15лв. Този ресурс ще бъде финансиран след освобождаване на средства при провеждане на обществените поръчки и/или при осигуряване на финансов ресурс от страна на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” на схемата.
Няколко бяха обществените обсъждания преди крайното изготвяне на проекта, като сред откроилите се искания от граждани бяха изграждането на съвременна градска тоалетна, велоалеи и др.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси