Децата са богатство за всеки Децата са богатство за всеки Павлина Вайсилова

Трето дете е настанено в приемно семейство

Написана от  Понеделник, 20 Май 2013 13:08
Трето дете е настанено в утвърдено професионално приемно семейство по проект „И аз имам семейство", по който община Панагюрище работи.
Това съобщиха до медиите от общинското ръководство. Настаняването на 11-месечното дете е станало със заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане" в град Пазарджик, а кметът на община ПанагюрищеНикола Белишки е сключил договор за грижи на дете, настанено в приемно семейство, както и договор за отглеждане на дете от професионално приемно семейство.
Настаняването на дете в приемно семейство се разглежда като временна мярка за закрила на детето. Да си приемен родител е голяма отговорност, защото не е достатъчно да вземеш дете в своя дом, а да имаш готовност за ангажирано партньорство с много хора – социални работници, учители, психолози, биологични родители на детето, когато това се налага.
В община Панагюрище проектът „И аз имам семейство" стартира през януари миналата година. Екипът по приемна грижа към общината е провел над 60 индивидуални информационни срещи с интересуващи се от приемната грижа лица и семейства. 19 лица и семейства са заявили желание да станат приемни родители, но до момента само три са вписани в регистъра за професионални приемни родители. Предстои внасянето на социалните доклади и утвърждаването на още 3 семейства от Комисията по приемна грижа към Регионалната дирекция по приемна грижа в град Пазарджик.
Община Панагюрище продължава набирането на кандидати за приемни родители.
Проектът „И аз имам семейство" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Агенция за социално подпомагане, а община Панагюрище е партньор. Приоритетна група за настаняване при приемни родители са децата на възраст от 0 до 3 години, както и деца с увреждания.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси