В щаба на БСП В щаба на БСП Марина Тричкова

Касиране на изборите ще иска ГЕРБ

Написана от  Четвъртък, 16 Май 2013 14:44
 
Касиране на изборите обяви, че ще поиска ПП ГЕРБ на първата си пресконференция след изборния 12 май. Новината оповести лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той подчерта, че за първи път в най-новата история на България политическа партия, която е спечелила изборите, иска тяхното касиране. Като основна причина Бойко Борисов посочи „грубото погазване на законите” в деня на размисъл, визирайки извънредните пресконференции на БСП и ДПС и извънредните новинарски емисии на определена телевизия.
Според лидера на ПП ГЕРБ е несериозно да се говори за програмно правителство на БСП, ДПС и АТАКА, тъй като по някои от основните теми трите партии са на различни мнения. Борисов даде за пример строителството на АЕЦ „Белене”: БСП щяла да възобнови замразеното строителство, ДПС не, а АТАКА е за национализация.
Като единствено възможен вариант за временно затишие в България при съставяне на правителство от БСП и ДПС лидерът на ПП ГЕРБ прогнозира взимането на голям заем, след който България няма да може да се съвземе. В тази връзка Борисов дори каза, че тогава и Бог няма да може да спаси страната ни.
Бойко Борисов съобщи още, че ще предложи правителство на малцинството заради гласувалите над един милион българи за ГЕРБ. Той коментира, че си дава ясна сметка, че предложението му няма да бъде прието от народните представители от другите политически партии, влизащи в 42 Народно събрание.
Веднага след полагане на клетвата в Парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан ще поиска да му бъде снет имунинетът, обяви от Борисов, припомняйки, че лидерът на БСП Сергей Станишев е обявил за себе си същото по време на предизборната кампания.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси