Р. Луда Яна Р. Луда Яна Архив в-к "Оборище"

Центърът на Панагюрище – нов след 24 месеца

Написана от  Сряда, 08 Май 2013 13:51
За 24 месеца централната част на Панагюрище ще изглежда различно.
Промяната ще се дължи на реализиране на проекта „Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот”, който местната власт спечели. Решението за одобрение по схемата „Зелена и достъпна градска среда” е от 29 април.
Дейностите, планирани по проекта на стойност 4 999 978,42лв., са:
- Благоустрояване и реконструкция на площад „20 Април” и ремонтни работи на Мемориален комплекс „Априлци”;
- Рехабилитация на градското обзавеждане в градски парк между ул. „Кръстьо Гешанов”, източно от река Луда Яна и северно от кв. 244а.;
- Озеленяване и благоустрояване на пространството западно от река Луда Яна, северно от съществуващия пазар, източно от ул. „Димчо Дебелянов” и южно от  у.п.и. І4402 и у.п.и. Хобщ.;
-Рехабилитация на ул. „д-р Лонг” от ул. ул. „Макгахан” до площад „20–ти Април” – от о.т. 472 до 474;
-Реконструкция на част от ул. „П. Карапетров” от о.т.448 до о.т.461 град Панагюрище.
От Общинска администрация съобщиха още, че Община Панагюрище е одобрена и за безвъзмездна финансова помощ за допълнителни обекти на обща стойност 2 388 537,15лв. Този ресурс ще бъде финансиран след освобождаване на средства при провеждане на обществените поръчки и/или при осигуряване на финансов ресурс от страна на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” на схемата.
Няколко бяха обществените обсъждания преди крайното изготвяне на проекта, като сред откроилите се искания от граждани бяха изграждането на съвременна градска тоалетна, велоалеи, осигуряването на достъпност на средата.
Оценете
(5 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси