Столетничките Столетничките Павлина Вайсилова

Столетнички искат да гласуват

Написана от  Понеделник, 29 Април 2013 00:00
Макар вече ходенето да й е все по-трудно, на Цветница, 103-годишната Мария Михова от с.Оборище излиза на двора, за да се порадва на слънцето. Ако е рекъл Бог, на 17 май тя ще навърши 104 години.
Дълголетието е характерно за част от фамилията на баба Мария. Сестра й Магдалена Панчева Домусчиева отбеляза тържествено вековен юбилей на 19 септември 2012 г., а през 2009 г. месец не достигна на близначката на баба Мария да празнува 100 години. Родителите на трите сестри също живели до преклонна възраст.
Любовта към Бог и хората е двигателната сила за Мария Михова. Разсъдъкът й не може да приеме защо българите така се настройват срещу подалия оставка през февруари премиер на България Бойко Борисов. На изборите през лятото на 2009 г. тя гласувала за него.
Тази година на 12 май също иска да отиде да гласува за него, защото „си гледа добре работата”. Но се притеснява дали ще има тази възможност, понеже краката вече не я държат.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси