П.Вайсилова и българското знаме П.Вайсилова и българското знаме архив oshtepan.com

Честит празник, българи! Всеки избор има цена!

Написана от  Понеделник, 03 Март 2014 09:24
Преди 136 години в Сан Стефано се подписва договор, чрез който на България се дава възможност да тръгне по собствен път!
Този път е изпълнен с предизвикателства и изключителни трудности! Но предците ни ги приемат мъжки и започват да търсят решения за тяхното преодоляване. Решенията не винаги са най-правилните от дистанцията на времето и тълкованията на историците. Но повечето от тях са били в името на свободно развиваща се България и свободно действащи българи. Помислете – дали им е било леко? А дали са имали охолен живот? Дали всички са имали дом и имот? Дали целокупно са работили за българската кауза, или пак единици са били онези, които са отдавали енергията си за обществените дела и са били готови да платят с живота си за своя избор? След оня Трети март преди 136 години България извървя труден път в лутане за националното си самосъзнание. Претърпя не една криза и катастрофа. Но запази вярата си и винаги през тези 136 години, както и преди тях, имаше единици жертвоготовни българи, които уверено сочеха пътя.
Днес, 136 години след онзи Трети март в Сан Стефано, ние вече сме избрали своя път – пътят на Европейския съюз, взаимопомощ, демократични ценности, уважение правото на другия и свободен избор за развитие на всеки един от нас. Изборът винаги има цена. Затова, преди всеки от нас да направи своя избор, е длъжен да прецени дали е готов да я плати.
На всички, които обичат България със сърцето си, а не с устата си - честит празник!
Здраве, непоколебима увереност, непоклатима вяра в доброто, упорит труд за направения избор и много успехи!
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси