От 1 ноември стартира традиционната за страната и областта акция „Зима“

Написана от  Неделя, 31 Октомври 2021 18:32
Целта на полицейски дейности съвместно с партньорите по провеждане на акцията е 
да бъдат сведени до минимум пътните инциденти. Това заяви главен инспектор Асен Гешев, който е началник на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик. Той уточни, че по традиция тя ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни.
В началото акцентът ще е поставен върху водачите на велосипеди, през втория етап ще е насочен към пешеходците, а през третия – към водачите на моторни превозни средства. Засилените проверки имат за цел да подсетят водачите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да припомнят на пешеходци и велосипедисти основните правила за безопасно движение в рамките на населените места и извън тях. В акцията ще се включат служители от сектор „Пътна полиция”, полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера.
Акцията се провежда в продължение на 27 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР - ГДНП, отдел „Пътна полиция“, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
ИЗТОЧНИК:Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси